top of page
  • Foto del escritorMontse

Vols millorar la teva situació laboral?

Fa uns dies vàrem parlar del Burnout, o Síndrome del Treballador Cremat. Avui començarem a parlar de les mesures que podem aplicar per tal que la nostra situació millori.


La primera de les mesures és posar límits. Això vol dir «dir no» o delegar, quan calgui.

Una de les principals causes del Burnout és la impossibilitat de gestionar la càrrega de treball que tenim; sigui per manca d'habilitats o coneixements; o bé perquè aquesta excedeix la quantitat de treball que podem gestionar.


Davant d'aquest escenari, podem actuar de diferents maneres; algunes d'elles són les següents:

- Deixar que la situació ens superi i que ens afecti no només a curt termini, si no tingui un impacte negatiu en els diferents aspectes de la nostra vida, a llarg termini.

- Delegar: per això, primer hem d'assumir que no podem gestionar totes les tasques que se'ns assignen, i hem de tenir la possibilitat de delegar en algú que sigui capaç de dur a terme la tasca en qüestió.

Per tal d'assegurar l'èxit d'aquesta estratègia, ens hem d'assegurar que la persona en qui deleguem compta amb tota la informació i coneixements necessaris. Si no, haurem de dedicar un temps a instruir-la.

És fonamental fer un seguiment de la tasca: delegar no vol dir desentendre'ns.

- Demanar ajuda: podem adreçar-nos al nostre superior per tal de fer-li saber que no podem suportar la situació actual. Sovint pensem que fer això ens farà semblar mals treballadors o poc vàlids; no obstant això, aquesta aproximació no només millorarà el nostre benestar, sinó que a més vetllarà perquè les tasques es duguin a terme en unes situacions òptimes i, per tant, puguem assegurar l'èxit. És aquest el missatge que hem de transmetre als nostres superiors.

Si volem aplicar una de les dues últimes propostes, hem de fer un exercici de reflexió previ. Aquest exercici consisteix en:

- Tenir clares les nostres funciones.

- Saber quines tasques hem de dur a terme i quant temps trigarem a completar-les.

- Tenir present quin és el nostre horari i acceptar que és el nostre deure respectar-lo.

- Recordar que el treball és només una de les àrees de la nostra vida (més o menys important, però només una part).8 visualizaciones0 comentarios

Commentaires


bottom of page