top of page
  • Foto del escritorMontse

Sexualitat: realitat VS mites

La sexualitat és una dimensió vital humana que ens acompanya al llarg de la nostra vida. Si volem entendre-la, no només ens calen coneixements anatòmics i fisiològics, sinó que cal que involucrem els factors psicològics i culturals.

Per tal de gaudir d'una sexualitat plena i saludable, cal que disposem de la informació o educació sexual correcta. Aquesta és la situació ideal que sovint s'allunya de la realitat: la sexualitat ha estat tabú al llarg de la història, i malgrat el pas dels anys, continuem arrossegant mites erronis, sovint lligats a la falta d'informació, i a costums culturals anacrònics i no fonamentats en base científica.

A continuació esbrinarem quins són certs, i quins no:

Els orgasmes femenins s'aconsegueixen només a través de la penetració. Mite; malgrat la penetració esdevingui plaent per moltes dones, el 75% arriben a l'orgasme a través de l'estimulació del clítoris. Això vol dir que la majoria de la població femenina necessita una estimulació addicional per arribar a l'orgasme.

Com més gran sigui el penis, més plaer proporciona a la dona. Mite; anatòmicament, un penis de 8 centímetres de longitud (la mitjana mundial són 13), ja és apte per penetrar. És important esmentar que no tota la vagina és sensible als estímuls, sinó que només ho és el primer terç de la mateixa. Per tant, la grandària del penis no és requisit imprescindible per donar plaer a la dona.

Si l'home perd l'erecció és perquè no se sent atret per la seva parella. Mite; existeixen múltiples raons per les quals les ereccions es poden veure afectades. Entre altres, trobem trastorns orgànics, malestar emocional, estrès, nerviosisme...

Les begudes alcohòliques milloren el desig sexual i l'erecció. Mite; de fet, passa tot el contrari: l'alcohol deteriora el rendiment sexual. Això és degut al fet que l'alcohol, a baixes dosis ens estimula però a dosis altes actua com a inhibidor.

Hi ha risc de contraure una Malaltia de Transmissió Sexual (MTS) si es practica sexe oral. Realitat; les MTS s'adquireixen mitjançant l'intercanvi de fluids sexuals (els vaginals i el semen). Malgrat el risc és més elevat quan hi ha penetració vaginal o anal, continua existint cert risc si hi ha intercanvi de fluids a la boca. El risc augmenta en el cas d'haver-hi ferides a la cavitat bucal.

Les joguines sexuals substitueixen a la parella sexual. Mite; si bé és cert que les joguines sexuals permeten mantenir la vida sexual independentment de si es té o no company, en cas de tenir-la, aquests no la substitueixen. De fet, poden augmentar el desig donat que com més sexe es té, major és la tendència a voler-ne.

Si a un home li agrada que li estimulin l'anus, és homosexual. Mite; l'orientació sexual no té res a veure amb cap part del nostre cos. A més, l'estimulació de l'anus resulta plaent tant per homes com per dones.

Durant l'embaràs no es poden tenir relacions sexuals. Mite; es poden practicar relacions sempre que l'embaràs no sigui de risc.

Per acabar, afegim un petit apunt sobre per què és important tenir presents aquests mites: és freqüent que si ens deixem portar pels mites, desenvolupem expectatives poc realistes sobre les relacions sexuals que, en alguns casos, poden amoïnar-nos i acabar afectant la nostra vida sexual.



43 visualizaciones0 comentarios

Comments


bottom of page